Orderstatus
Dagelijks bereikbaar op:
0341-255 472

Mijn account

Meld je aan met je inloggegevens of maak een nieuw account aan
Als je uitlogt, worden om veiligheidsredenen alle niet-opgeslagen projecten en je winkelwagen verwijderd.

Softwaretips

Foto's ordenen met CEWE myPhotos

Fotografie zorgt voor leuke momenten. Om orde te scheppen in je eigen fotoarchief heb je minder tijd nodig dan je denkt – zeker als je jezelf laat helpen door een intelligent systeem als CEWE myPhotos.

De Foto-Cloud CEWE myPhotos is meer dan een app voor je smartphone. Met behulp van het online platform op internet kun je eenvoudig foto's van verschillende apparaten samenvoegen - ongeacht het gebruikte besturingssysteem - op één plek en ze naar eigen wens organiseren.

De foto's van de smartphone komen via App (voor iOS en Android) in CEWE myPhotos terecht, de foto's van de camera kunnen bijvoorbeeld vanaf je pc worden geüpload. Vanaf dat moment worden je foto's voor altijd veilig opgeslagen in CEWE myPhotos.

Je hebt niet alleen je foto's centraal opgeslagen, maar je kunt ze ook systematisch sorteren en ervan genieten op elk apparaat. Dit is vooral handig als je foto's wilt opslaan en voorsorteren tijdens een reis.

Voordelen van CEWE myPhotos:

 • CEWE's eigen online opslag wordt beheerd door CEWE in Duitsland in overeenstemming met de Europese regelgeving inzake gegevensbescherming
 • is beschikbaar in diverse Europese markten
 • 15 GB opslagruimte voor je foto's, video's en producten zijn levenslang gratis (1x per jaar inloggen vereist)
 • foto's kunnen gemakkelijk en veilig worden gedeeld (ook op sociale media)
 • het wijzigen van tijd- en locatie gegevens is mogelijk
 • CEWE myPhotos is reclamevrij
 • een massale upload vanop de PC/laptop van grote hoeveelheden data is mogelijk
 • intelligente organisatiehulpmiddelen zoals mensen, locatie en objecten zijn beschikbaar

CEWE myPhotos: Uploaden

Wanneer je foto's uploadt, kan je ze ook rechtstreeks samenvatten als een event of ze toewijzen aan een collectie.

Het uploaden van afbeeldingen naar CEWE myPhotos is zeer eenvoudig - afhankelijk van de manier die je kiest, log je in op je account bij CEWE myPhotos en selecteer je "Uploaden" (in de webbrowser - of het nu individuele foto's of hele mappen zijn) of ga je naar je lokale foto's (of lokale events) in de CEWE myPhotos-app, selecteer je ze daar en voeg je ze toe aan CEWE myPhotos door op het uploadpictogram in de rechterbovenhoek te klikken.

Selecteer nu of de afbeeldingen eenvoudig moeten worden geüpload naar foto's, d.w.z. de tijdlijn, of dat ze ook moeten worden opgeslagen als een "event" (B.v. "Zomervakantie 2022") of moeten worden toegevoegd aan een "collectie" (B.v. "Zonsondergangen" of "Macrofoto's"). De laatste twee opties helpen je later gemakkelijk foto's te vinden. Meer hierover in de volgende sectie.

Tip: Selecteren is de moeite waard

We raden je aan om niet alle foto's te uploaden, maar vooraf een selectie te maken, waarbij je bijvoorbeeld onscherpe beelden of overbodige beelden uitzoekt. Op deze manier komen enkel je "waardevolle" afbeeldingen die je echt wilt behouden in CEWE myPhotos terecht. Natuurlijk kan je ook eerst een back-up maken van al je foto's en ze later sorteren.

Zo sorteer je je foto's

CEWE MyPhotos rangschikt foto's automatisch in chronologische volgorde.

Met CEWE myPhotos heb je drie verschillende opties: gewoon chronologisch volgens de opnamedatum, als "events" of volgens een specifiek onderwerp, genaamd "collectie" in CEWE myPhotos.

Onze aanbeveling: vat foto's van een event (zoals een reis, verjaardagsfeestje, een weekendje weg) altijd samen. Als je dingen fotografeert als bijvoorbeeld nachtfoto's, macro-opnamen, een reeks zonsondergangen of foto's van kleurrijke zaken, dan is het de moeite waard om ze samen te vatten als een "collectie".

Sterrenbeoordeling: hoe je de mooiste glimlach kan vinden

Met CEWE MyPhotos kan je je foto's bekijken waar je maar wilt. Het enige wat je nodig hebt is internettoegang. Beoordeel je foto's met maximaal vijf sterren voor meer overzicht.

Een extra manier om orde te scheppen in je eigen fotoarchief: beoordeel je foto's zelf met sterren. Dit maakt het gemakkelijker om te kiezen wanneer je later de juiste foto vindt voor een wanddecoratie, je CEWE FOTOBOEK of een wenskaart.

 • 5 sterren voor je absolute hoogtepunten
 • 4 sterren voor bijzonder geslaagde motieven die je wilt reserveren voor bijvoorbeeld een kalender
 • 3 sterren voor je volgende CEWE FOTOBOEK
 • of een ander type onderverdeling dat je later snel helpt je favoriete foto te vinden: Waar is de mooiste glimlach? Welke foto verwarmt je hart, ongeacht de kwaliteit. De keuze is aan jou.

Je kan deze sterren zowel in de app als in de webweergave toewijzen. Trouwens, wat leuk is: herontdek je foto's en stel je voor hoe deze ene foto eruit zou zien in een CEWE FOTOBOEK.

Herken plaatsen, gezichten en objecten

CEWE myPhotos leest automatisch GPS-informatie om foto's op een wereldkaart weer te geven. Met een klik erop zie je foto's van de betreffende plaats in het groot.

CEWE myPhotos analyseert je foto's om je te helpen ze te sorteren en later te vinden - als je dat wilt. Deze functies worden uitgevoerd naast de handmatige toewijzing aan events of collecties. Om ervoor te zorgen dat CEWE myPhotos automatisch plaatsen, gezichten en objecten in je foto's herkent, moet je deze opties handmatig activeren en CEWE toestemming geven om dit te doen.

Extra tip: Pas onjuiste tijd aan

De tijd van het maken van foto's wordt gecorrigeerd met CEWE myPhotos in slechts enkele klikken.

Soms komt het voor dat de tijd in de camera verkeerd is ingesteld en beelden onjuist worden weergegeven in de automatisch gegenereerde tijdsvolgorde. Dit is ook een probleem met recent gescande foto's.

Pas vervolgens de tijd handmatig aan: als het om een enkele foto gaat, ga er dan naartoe in de browser, klik op "Fotogegevens" en wijzig de tijd nadat je op het potloodpictogram naast de opnamedatum hebt geklikt. Als het gaat om meerdere foto's, selecteer je meerdere foto's, klik je op "Meer" in de rechterbovenhoek en selecteer je vervolgens "Juiste opnametijd" en beslis je of je de tijd wilt verplaatsen of alle foto's dezelfde opnametijd wilt geven.

Hoe je jouw project opslaat in CEWE myPhotos

Je kan jouw fotocollectie in CEWE myPhotos rechtstreeks in de Fotowereld-app en in de CEWE Fotowereld-software openen, en je voorsortering gebruiken.

Als je in de CEWE Software, CEWE App of een fotostation, bijvoorbeeld een CEWE FOTOBOEK bent, kan je direct afbeeldingen selecteren uit CEWE myPhotos.

Als je de optie niet direct in de selectie onder "Foto's en video's" ziet, vink je "Fotobronnen" aan onder "Opties en instellingen". Zo heb je ook toegang tot al je foto's, events of collecties vanuit de CEWE software. Het onderstaande tegelpictogram geeft je ook toegang tot verschillende filterfuncties, zoals filteren op sterbeoordeling of op gebruikte camera.

Omgekeerd kan je jouw project ook rechtstreeks vanuit de CEWE-software opslaan in CEWE myPhotos. Selecteer "Bestand uploaden en project naar CEWE MyPhotos" – en het project wordt veilig online opgeslagen en is beschikbaar op het lokale apparaat.

We hopen dat je veel plezier beleeft aan het werken met CEWE myPhotos.